Bruggen bouwen, intern en extern

Het verstevigen van metalen constructies via laswerk is de corebusiness van Mercon Montage B.V. Dit robuuste werk wordt uitgevoerd door ervaren medewerkers. Het is traditie en ambitie binnen Mercon om te streven naar verbinding en verandering. Met deze visie in het achterhoofd ging Simone Beerepoot op zoek naar partijen die hierbij kunnen ondersteunen.

Ontwikkelen zit Simone in het bloed. Als MT-lid bij Mercon, in de rol van organisatie-ontwikkelaar zorgt zij ervoor dat alle medewerkers het beste uit zichzelf halen, en uit elkaar! Ongeveer een kwart van het 200-koppige personeel wordt dit jaar getraind. De coaches van FairField gaan aan de slag met een groep van 15 man. Het doel is meer werkplezier, nog beter vakmanschap en succes!

“Ik zet ontwikkelpaden uit met individuele collega’s en hun leidinggevenden. Zo’n pad duurt ongeveer een jaar. De stappen in dit pad zijn op maat gemaakt. Voor iedereen wordt een rol bepaald, naast de functie die hij heeft. Ik breng de rol in kaart, en maak een gap-analyse, wat heeft iemand nog nodig om te groeien in zijn rol?

Vervolgens ga ik aan de slag om voor alle medewerkers uit te zoeken welke trainingen passen bij de leerbehoefte. Welke partij kies ik, welke termijn is voldoende? Ik zet de aandachtspunten op een rij, kijk inhoudelijk maar zorg ook logistiek dat het klopt; hoelang duurt de training, hoe vaak moet een medewerker van zijn plek, past dat wel?

In FairField vond ik de partij die aansloot op onze uitvoerders binnen Mercon. Dit zijn met name lbo- en mbo-ers en die vragen om een eigen aanpak. FairField heeft ervaring met het aanspreken, trainen en werken met deze groep op de werkvloer. Met humor en enthousiasme motiveren ze de medewerkers en houden ze doorgaans de motivatie ook tijdens de trainingen vast.

Bij de Kick-off ging Jack de Waard in gesprek met de uitvoerders. Hij nam deze collega’s mee in zijn verhaal, vertelde ze over concrete cases en hoe ze slimmer en efficiënter kunnen gaan werken.  Zijn authentieke manier van doen geeft vertrouwen aan Mercon, maar ook aan de deelnemers. Vooraf waren sommigen wat sceptisch maar na het ‘praatje’ hadden ze er zin in!

De trainingen moeten nog beginnen maar we hebben er het volste vertrouwen in. We gaan ervan uit dat onze mensen na deze trainingen lekkerder in hun rol zitten. Ze voelen zich dan beter, maken andere keuzes en gaan hun werk prettiger doen. Bruggen bouwen, intern en extern. Dat gaat resultaat geven, voor de mensen zelf, voor de collega’s en ook voor Mercon.

Het is mijn werk om deze ontwikkelingen in goede banen te leiden. De bedrijfsprocessen gaan erop vooruit. Het begint bij de klantaanvraag, en eindigt bij tevreden klanten. Daar werken we met zijn allen aan. Als mijn collega’s meer lol in hun werk hebben, ben ik tevreden. Het werk wordt op deze manier alleen maar leuker!”

Simone Beerepoot
MT-lid bij Mercon

nl_NL