Beenbreuk of vertrouwensbreuk?

Stel je komt bij iemand op bezoek komt en ziet dat zijn been in het gips zit . Dan is het vrij duidelijk, een gebroken been is heel zichtbaar en vraagt over het algemeen een bepaalde duidelijke  hersteltijd.

Maar wat nu als een persoon minder duidelijke klachten heeft. Hoofdpijn, rugpijn of maagklachten zijn een stuk minder makkelijk te duiden. Het kan dan heel goed zijn dat er dan er bepaalde zaken spelen die je niet 123 ziet maar waar je wel rekening mee moet houden.

Het kan dan heel goed zijn dat er dan er bepaalde zaken spelen die je niet 123 ziet maar waar je wel rekening mee moet houden.

Stress als veroorzaker

Stress kan hierin bijvoorbeeld een belangrijke rol spelen. Mensen krijgen doorgaans te veel stress als dingen niet gaan zoals ze dat zelf graag willen, vaak gaat er dan privé of zakelijk iets mis. Heb je het vermoeden dat stress mee speelt, dan  is het van belang om te weten waar die stress door veroorzaakt wordt. Als de oorzaak duidelijk is, betekent dit overigens niet  per definitie dat jij dit ook moet oplossen.

De privésituatie

Het kan zijn dat iemand privé zorgen heeft, denk dan bijvoorbeeld aan relatieproblemen, geld zorgen, familieproblemen, conflicten met instanties etc. Alles bij elkaar kan dat ervoor zorgen dat het teveel wordt en iemand soms letterlijk ziek wordt van al deze problemen. Het is bekend dat hoofdpijn, maagklachten en rugpijn daar vaak op duiden.

Werksfeer

Naast privé kan het ook zijn dat iemand problemen heeft op het werk waar jij als leidinggevende niet van op de hoogte bent. Misschien ervaart iemand de sfeer op het werk heel anders dan jij dat ervaart. Heeft iemand het nog wel naar de zin? Is de uitdaging weg? Is iemand onzeker over zijn functie? Wordt ie gepest? Dit zijn allemaal zaken die mee kunnen spelen en daardoor effect kunnen hebben op het ziekteverzuim van de werknemer.

Als medewerker hang je liever niet de vuile was buiten bij je werkgever.

Voer een goed gesprek

In beide gevallen zal iemand vaak niet te koop lopen met deze problemen. Dat is natuurlijk niet altijd handig, maar wel begrijpelijk. Als medewerker hang je liever niet de vuile was buiten bij je werkgever. Als werkgever of leidinggevende is het dus zaak om daar zelf achter te komen. Dit doe je door een goed gesprek te voeren met je medewerker, niet eenmalig, maar liefst structureel. Achterhaal de oorzaak door goed open vragen te stellen en een sfeer te creëren waarbij iemand zich kwetsbaar durft op te stellen.

Ongetwijfeld heb jij hier ook mee te maken binnen jouw bedrijf, hoe ga je hiermee om en wat werkt voor jouw medewerkers?

Wilt je dat wij eens mee kijken of denken over de uitdagingen bij jou op de werkvloer? Neem contact op met FairField Training & Coaching

Meer nieuws

Lees nog meer van onze nieuws artikelen: