Op zoek naar prestatieverbetering?

Onze performance programma’s sluiten aan bij een snel veranderende wereld.

Als medewerkers achterblijven in hun prestaties heeft dat vaak te maken met een aantal bekende factoren. Na een eerste analyse blijkt vaak dat de houding en gedrag van de medewerkers niet effectief is. Medewerkers tonen te weinig eigenaarschap, zijn reactief en voelen zich het slachtoffer van een snel veranderende omgeving. Op zich begrijpelijke reacties maar ook zeer ineffectief als het gaat over de toekomst. Niet ingrijpen leidt tot een toename van verzuim, verloop en afname van de kwaliteit en kwantiteit. Performance verbetering begint bij een andere houding ten opzichte van de functie, de collega’s en zichzelf. Als medewerkers een positieve grondhouding hebben ontwikkeld zijn ze klaar voor verdere ontwikkeling.

Persoonlijk advies nodig?
Bel met Bart Godding
06 • 222 34 999

Onze performance programma's

De FairField aanpak bevindt zich op de snijvlak van change, organisatieontwikkeling en training & development. We werken met grote en kleine groepen deelnemers aan de succesvolle ontwikkeling aan een positieve houding en gedrag die leidt tot een positieve bedrijfscultuur.

Reframing methode

Reframing is een bewezen aanpak die deelnemers helpt in de transformatie naar een positieve grondhouding. De deelnemers leren stapsgewijs dat een andere manier van denken beter werkt en dat ze ook een prettiger mens worden. FairField gebruikt een aanpak die gebaseerd is op de rationeel emotieve therapie waarbij het rationaliseren van negatieve emoties het uitgangspunt is. We passen reframing toe op een manier die past bij onze doelgroep. We werken praktisch en direct toepasbaar voor de deelnemers. Mail ons op info@fair-field.nl voor de laatste insights.

Neem de tijd voor verandering

Medewerkers vertonen soms al jaren hetzelfde gedrag. De wens voor verandering vanuit de organisatie is soms erg groot. Toch is het belangrijk om te weten dat het ontwikkelen van nieuw gedrag tijd kost. Deelnemers moeten een aantal stappen doorlopen om te komen tot inzichten die leiden tot ander gedrag. Het kan zijn dat er aanvankelijk veel weerstand is op verandering binnen de organisatie. Weerstand moet eerst gekanaliseerd worden om de eerste stap te kunnen zetten. Een programma varieert van een aantal maanden tot een periode van ruim twee jaar. We vertellen graag hoe dit eruit kan zien.

Maak vooruitgang inzichtelijk

Inzichtelijk maken van het effect van training is wat ons betreft essentieel om gestelde doelen te bereiken. Een programma zonder effectmeting leidt al snel  tot een inspanningsverplichting en niet tot een performance verbetering. FairField heeft een aantal meetinstrumenten ontwikkeld die de ontwikkeling bij deelnemers inzichtelijk maken. We doen dat op manier die past bij de doelgroep met als resultaat een optimaal inzicht in de vooruitgang. We rapporteren op organisatieniveau en kunnen daarbij onderscheid maken tussen afdelingen, vestigingen en functieniveau. Het is aan te bevelen om gedurende een programma meerdere metingen uit te voeren.

Performance trainingen:

Vraaggestuurd en op maat.

Performance trainingen kenmerken zich door een sterk accent op het ontwikkelen van houding en gedrag. Een andere houding ten opzichte van het werk en de collega’s is een voorwaarde om te komen tot een betere werkprestatie. Een positieve grondhouding is een voorwaarde om te komen tot het ontwikkelen van vaardigheden.

Voorstel aanvragen

Interesse? Vraag hieronder een offerte aan.

Bedankt voor uw aanvraag. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Oeps. Er ging iets niet goed bij het verzenden van het formulier. Probeer het nogmaals of mail naar info@fair-field.nl.

We zijn trots op onze klanten:

Onze opdrachtgevers bevinden zich onder andere in: techniek, industrie, facilitaire dienstverlening en logistiek