Blog Archief

Diversiteit op de werkvloer, hoe ga ik daar mee om?

Soms botsen culturen, als operationeel leidinggevende is het jouw verantwoordelijkheid om die problemen op te lossen of te voorkomen!

Maak 2019 uitdagend voor je medewerkers!

Als operationeel leidinggevende ben je voortdurend bezig met het uitdagen van je medewerkers. Ongetwijfeld heb je ook wel eens te maken gehad met een medewerker die de uitdaging in zijn werk kwijt was. Maar hoe zit dat nu precies?

Beenbreuk of vertrouwensbreuk?

Stel je komt bij iemand op bezoek komt en ziet dat zijn been in het gips zit . Dan is het vrij duidelijk, een gebroken been is heel zichtbaar en vraagt over het algemeen een bepaalde duidelijke hersteltijd.

De Hamburgermethode

Feedback geven betekent letterlijk ‘voed terug’ en dat is precies wat je als leidinggevende moet doen als in jou ogen medewerkers niet de juiste dingen doen. GEEF FEEDBACK

Houd je medewerkers binnenboord!

Lijkt het volgende zich binnen jouw organisatie ook constant te herhalen? Goede medewerkers vertrekken omdat ze een nieuwe baan hebben gevonden, waar ze bijvoorbeeld aangeven meer te gaan verdienen.

Een warme stoel, internet en leidinggeven via de mail…

Operationeel medewerkers en hun managers zijn veelal gewend om face to face te communiceren en schrijven dus weinig. Als een operationeel medewerker promotie krijgt komt hij in een kantoor terecht vol met zaken die hij niet gewend is te gebruiken, zoals bijvoorbeeld e-mail.

Werkgevers zijn te soft bij ziekteverzuim!

Veel, soms onervaren, operationeel managers hebben moeite met de rol die zij in moeten nemen bij ziekteverzuim van een van hun teamleden. Vaak wordt de taak doorgeschoven naar de humanresourcesafdeling en ziet men zichzelf alleen als boodschapper, niet als beïnvloeder van het proces.

Sfeer… een garantie voor succes?!

De sfeer in een organisatie is een van de belangrijkste succesfactoren voor een bedrijf. Als de sfeer goed is, zullen de resultaten ook beter zijn. De reden is eenvoudig: als mensen in een goede sfeer werken, hebben ze minder zorgen en kunnen ze zich volledig richten op hun werk.

Frisse start na de vakantie!

Vakantie, wie houdt er niet van? De weekjes lekker weg behoren vaak tot de hoogtepunten van ons jaar. Als we daarna weer naar de realiteit terugkeren, dan zijn we fris, fruitig en gemotiveerd om er weer wat van te maken. Het is nu nog relatief rustig, maar over het algemeen is september een drukke maand. Hoe pak je deze ‘stilte voor de storm’ aan?

Praktisch leiddinggeven op de werkvloer is heel anders. Of toch niet?

Leidinggeven is niet makkelijk. Het is topsport als het gaat om het managen van medewerkers op de werkvloer. Geen enkel mens is hetzelfde. Gelukkig maar, want anders zou het een saaie boel zijn, maar het daagt de operationeel leidinggevende wel uit. In de praktijk proberen veel leidinggevenden iedereen gelijk te behandelen, is dat de beste aanpak?

Groeibriljant gezocht!

“Blijvend betere prestaties, van medewerker èn bedrijf” Tsja, als je dat belooft heb je talenten nodig! Delen wordt gewaardeerd!

Lancering nieuwe website

Omdat we de oude website van FairField niet meer vonden passen bij uitgebreide pallet aan diensten die wij leveren, lanceren wij vandaag met trots onze nieuwe website!

Diplomadichtheid bepaalt succeskans bedrijven

Nederland schreeuwt binnen vijf jaar om een half miljoen vakmensen. Op basis van de enorme reacties en vragen van mijn eerdere blog 'Half miljoen vakmensen gezocht in 2025' over het enorme tekort waar we met z’n allen op af stevenen, deel ik in dit artikel mijn visie en tips om hiernaar te handelen.

Gastvrijheid in de schoonmaakbranche?

Gastvrijheidsbeleving is belangrijk in de schoonmaakbranche.

Half miljoen vakmensen gezocht in 2025

De vraag naar vakmensen groeit. In de komende twee jaar zijn er in Nederland niet minder dan 50.000 nieuwe mbo'ers nodig in de techniek, de logistiek, de zorg en de bouw. Bedrijven vullen de grote uitstroom van oudere werknemers niet op met afgestudeerde mbo'ers: daarvan zijn er simpelweg te weinig.

Nieuwe subsidie praktijkleren bekend

Minister Bussemaker (OCW) heeft op 5 november 2013 de nieuwe Subsidieregeling Praktijkleren gepubliceerd. De nieuwe subsidieregeling stimuleert werkgevers om leerwerkplaatsen aan te bieden. Deze regeling treedt in werking op 1 januari 2014 en vervangt de Wet afdrachtvermindering onderwijs (WVA onderwijs).

MBO in het kort: waarom is de derde leerweg zo interessant?

De belangrijkste kenmerken van de derde leerweg: De derde leerweg heeft geen verplichte uren-norm zoals die wel bij BOL en BBL opleidingen van toepassing is. Dit betekent dat de opleider zelf kan bepalen hoeveel onderwijsuren nodig zijn om diplomagericht op te leiden.

Omzetting van WVA naar subsidieregeling tbv BBL

Het kabinet heeft de contouren bekend gemaakt met betrekking tot de vervanging van de WVA zoals we die nu kennen. In een brief van minister Jet Bussemaker van 23 mei jl. aan de tweede kamer wordt een en ander toegelicht. We stellen u graag op de hoogte van deze positieve ontwikkeling. We vatten de brief voor u samen, er kunnen geen rechten

Trainingsprogramma Succes Schoonmaak van start!

Onder dat motto is begin maart bij Succes Schoonmaak in Volendam de aftrap gegeven voor een zeer intensief trainingsprogramma voor de hele operationele schoonmaakorganisatie. Ook het directieteam doet mee. Succes Schoonmaak gelooft dat mensen het verschil maken in haar dienstverlening. Veel medewerkers zijn succesvol doorgegroeid vanuit de

FairField is op zoek naar Associate Partners!

FairField is sinds 9 jaar actief in de trainings en ontwikkelbranche, vooral in hands on omgeving. We richten ons op uitvoerende medewerkers en operationeel leidinggevenden bij vaak grotere bedrijven. FairField verkoopt kwaliteitstrajecten met gedegen borgings systemen. Als erkende onderwijsinstelling voldoet FairField aan alle eisen zoals die

Scholingspartners en FairField?

FairField Life & Education is het zusterbedrijf van FairField Training & Coaching en richt zich op erkende MBO opleidingen. Life & Education is een innovatieve, klantgerichte en kwalitatieve MBO opleider. We communiceren helder, compact en maken zaken niet ingewikkelder als dat ze hoeven te zijn. Onze professionals denken graag mee als het

Scholen is noodzakelijk

Bedrijven moeten snel meer investeren in scholing. Anders zit de nederlandse werknemer straks zonder werk. Deze visie wordt breed gedeeld, maar waarom verandert er zo weinig?