FairField is op zoek naar Associate Partners!

FairField is sinds 9 jaar actief in de trainings en ontwikkelbranche, vooral in hands on omgeving. We richten ons op uitvoerende medewerkers en operationeel leidinggevenden bij vaak grotere bedrijven. FairField verkoopt kwaliteitstrajecten met gedegen borgings systemen. Als erkende onderwijsinstelling voldoet FairField aan alle eisen zoals die

Scholing is noodzakelijk

Bedrijven moeten snel meer investeren in scholing. Anders zit de nederlandse werknemer straks zonder werk. Deze visie wordt breed gedeeld, maar waarom verandert er zo weinig?

Gastvrijheid in de schoonmaakbranche?

Gastvrijheidsbeleving is belangrijk in de schoonmaakbranche.

Diversiteit op de werkvloer, hoe ga ik daar mee om?

Soms botsen culturen, als operationeel leidinggevende is het jouw verantwoordelijkheid om die problemen op te lossen of te voorkomen!

Een warme stoel, internet en leidinggeven via de mail…

Operationeel medewerkers en hun managers zijn veelal gewend om face to face te communiceren en schrijven dus weinig. Als een operationeel medewerker promotie krijgt komt hij in een kantoor terecht vol met zaken die hij niet gewend is te gebruiken, zoals bijvoorbeeld e-mail.

Houd je medewerkers binnenboord!

Lijkt het volgende zich binnen jouw organisatie ook constant te herhalen? Goede medewerkers vertrekken omdat ze een nieuwe baan hebben gevonden, waar ze bijvoorbeeld aangeven meer te gaan verdienen.

Werkgevers zijn te soft bij ziekteverzuim!

Veel, soms onervaren, operationeel managers hebben moeite met de rol die zij in moeten nemen bij ziekteverzuim van een van hun teamleden. Vaak wordt de taak doorgeschoven naar de humanresourcesafdeling en ziet men zichzelf alleen als boodschapper, niet als beïnvloeder van het proces.

Beenbreuk of vertrouwensbreuk?

Stel je komt bij iemand op bezoek komt en ziet dat zijn been in het gips zit . Dan is het vrij duidelijk, een gebroken been is heel zichtbaar en vraagt over het algemeen een bepaalde duidelijke hersteltijd.

De Hamburgermethode

Feedback geven betekent letterlijk ‘voed terug’ en dat is precies wat je als leidinggevende moet doen als in jou ogen medewerkers niet de juiste dingen doen. GEEF FEEDBACK

Meer van onze nieuws berichten lezen?
Bekijk het nieuws archief